TBE Bältros vaccin Löddeköpinge Shingrix FSME fästing vaccin mot fästingar bältros virus

TBE Bältros vaccin Löddeköpinge  Shingrix FSME fästing vaccin mot fästingar bältros virus

Information om Bältros

Bältros är en sjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. Sjukdomen visar sig oftast i form av ett utslag med blåsor som gör ont. Det är oklart vad som utlösa sjukdomen, men ett nedsatt immunförsvar på grund av ålder eller stress kan bidrar till det. Bältros kan uppstå hos alla som har haft vattkoppor men det uppstår inte hos alla, studier visar att var fjärde person som har drabbats av vattkoppor och är ovaccinerat mot bältros får sjukdomen. Vanligast är personer 50 år drabbas av bältros, däremot så kan även barn få sjukdomen vilket dock är mindre vanligt. Man kan få bältros fler än en gång, men även detta är ovanligt.

TBE Bältros vaccin Löddeköpinge fästing Shingrix FSME vaccin mot fästingar bältros virus

Information om TBE

TBE står för tick borne encefalit vilket översätts till fästingburen encefalit på svenska. TBE är ett allvarligt sjukdom som fästingar smittar till människor. Därför är det särskilt viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i ett riskområde där sjukdomen förekommer. Det finns ingen behandling mot TBE när man är drabbat. Vaccination mot TBE är därför särskilt viktigt. En karta på riskområden för fästingburen encefalit hittar du här. 

TBE utlöser en hjärninflammation. Fästingar finns i oftast i områden där det finns gräs, skog, sjöar, trädgård och generellt fuktiga områden.

I Sverige är många län klassat som riskzoner för TBE. Mer information om fästingar och riskzoner hittar du hos  1177 och fästing.nu .

TBE Bältros vaccin Löddeköpinge fästing Shingrix FSME vaccin mot fästingar bältros virus

TBE Bältros vaccin vaccinera
TBE Bältros vaccin vaccinera Vaccinova

Vaccination i Löddeköpinge

 

För vaccination mot Covid-19 se: Covidvaccination Region Skåne

 

Välkommen till Vaccinova i Löddeköpinge! Här hittar du oss på Apotek Hjärtat inne på ICA Maxi Center Syd

Vaccinera dig smidigt och tryggt mot vanliga sjukdomar hos Vaccinova, inklusive TBE (fästingburen hjärninflammation), Bältros, Säsongsinfluensa, Lunginflammation (Pneumokocker), och Stelkramp.

Välkommen på drop-in (i mån av plats). Boka gärna tid för att försäkra er om plats.

Vaccinova Apotek Hjärtat Löddeköpinge Öppettider

Torsdag: 14.00 – 17.00
Vi har stängt på röda dagar
Drop-in i mån av plats

Adress

Apotek Hjärtat, ICA Maxi, Marknadsvägen 8, 246 42, Löddeköpinge OBS! Covidvaccination är vid ingång 1, nära Mcdonalds

Så hittar du till Vaccinova i Löddeköpinge

Vaccinova Löddeköpinge finns på Apotek Hjärtat vid Galleria Center Syd. Kombinera din vaccination med att besöka ICA Maxi eller en rad andra närbelägna butiker och restauranger.