Region Skåne:
Vaccination against covid-19

Innehållsförteckning

VACCINATION

Vaccinova erbjuder både grundvaccin och ett skräddarsytt vaccinationsprogram för din utlandsresa. Se vaccinationer för aktuella vaccin.

Se vår prislista för aktuella priser. Prislista

Du kan själv logga in och se i journalsystemet för vaccination som heter MittVaccin.

Inte i dagsläget, för mer information kring vaccination mot corona kontakta den region du är skriven i.

Ja! Vi erbjuder resevaccin. Kontakta oss för rådgivning.

COVID-19

Testet utvisar om man har viruset COVID-19 i svalget. Testet utförs med en tops i näsan och provet skickas till ett lab för analys. Svar erhålls normalt inom 24 h och testet är 100%- säkert om det bara har utförts på rätt sätt.

Nej, vi utför endast PCR och antigentest i samband med reseintyg. Detta kräver att man är helt frisk när man besöker oss dvs inte har några symtom alls. Om man har minsta symtom går man till sin vårdcentral eller någon av regionens testcenter. Vi kan inte göra test på en misstänkt smittad.

Utförs på samma sätt som PCR men analysen görs på kliniken. Det är ett snabbtestför att visa om man har COVID-virus i svalget och svaret kommer inom 15 min. Nästan lika tillförlitligt som ett PCR test men de flesta länder tillåter inte ett Antigentest för inresa. Det krävs PCR.

Du får provsvar och resedokumentation dagen efter du tagit testet, sent på eftermiddagen/kvällen.

Den som tex ska resa till Norge eller något annat land som tillåter snabbtest. Det kan också var den som känner sig fullt frisk utan symtom, men vill hälsa på mormor och vara helt säker på att man inte är smittad och sedan kanske smittar mormor ändå. Har man minsta symtom kommer man inte till oss utan går till sjukvården på Regionen.

Testet visar om man har antikroppar mot COVID-19 eller ej. Om man testar sig positiv för antikroppar innebär det att man troligen haft en COVID-infektion som nu är genomgången och utläkt och att antikroppar har bildats.

Vi använder bara test från erkända och välrenommerade leverantörer.

Ja, tillförlitligheten är mycket  hög.

Det sker med ett stick i fingret och tar 10-12 min att få svar.

Om man har lgG (dvs. långvariga antikroppar) eller ej.  Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens hemsida för mer information om vad det innebär.

Vi kan tyvärr inte ge ett generellt svar på och vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens hemsida för mer information.

Ja, antigen på engelska eller svenska.

Vi skickar det via e-post sent på eftermiddagen/kvällen dagen efter du tagit testet.

Se vår prislista för aktuellt pris. Prislista

Se vår prislista för aktuellt pris. Prislista

Se vår prislista för aktuellt pris. Prislista

Vi erbjuder snabbtest på Linköping City Airport! Du bokar genom att maila oss på info@vaccinova.se senast 12:00 dagen innan avfärd. Inkludera i ditt mail datum och tid för avresa, namn, ditt personnummer samt passnummer. Vi svarar på ditt mail för att bekräfta bokningen.

INTYG

Tex lasbilskörkort, buss, taxi el liknande. 
Man tar med sig sitt intyg till besöket. Urinprov lämnas på plats för att kontrollera att man inte har diabetes. Synundersökning görs på plats. Har du linser eller glasögon så behövs ett intyg från optiker. Detta är momspliktigt och priset innehåller 25% moms.

Ta med det intyg du behöver ha ifyllt så fyller vår läkare i detta. Priserna varierar beroende på vad som efterfrågas i intyget. Tänk på att för tex studier i USA kräver ofta vaccinationer tex  Meningokock-vaccination eller Mässling.

Klassigt intyg för sjömän. Synundersökning och urinprov för att visa att man inte har diabetes ingår.

Vi utfärdar reseintyg baserade på PCR-test eller antigentest (läs mer på COVID-19)

Kontakta oss för information.