Vaccination mot
COVID-19 Region Skåne

För information och bokning av tid till våra Covid-19 mottagningar se: Covidvaccination Region Skåne

COVID-19 tester

På Vaccinova erbjuder vi tre olika typer av covid-19 tester: PCR-test med internationellt godkänt reseintyg, Antikroppstest och Antigentest (snabbtest).

Hur lång tid tar det att få svar på covid-19 test?

Beroende på vilket covid-19 test du har tagit tar det olika lång tid tills du får ditt provresultat. Dessa tider för följande covid-19 tester:

  • PCR-test: Du får ditt provresultat nästa dag innan klockan 16:00
  • Antikroppstest: Du får vanligtvis ditt provsvar inom 10-20 minuter
  • Antigentest: Vanligtvis får du provresultatet inom 15 minuter

Observera att Vaccinova ej kan ansvara för hinder som uppstår under transport eller som är utom vår kontroll.

Vad kostar covid-19 test?

Se vår prislista

Så bokar du tid för covid-19 test

Du kan boka tid för covid-19 test vår hemsida. Via fliken ”Boka tid” på vår hemsida hittar du de tester och intyg som vi erbjuder. 

Där kan du välja vilket Covid-19 test som du vill boka tid för. Du kan även välja vilken region du tillhör och utifrån det hittar du de städer i vilka vi erbjuder covid-19 tester. Vi erbjuder även drop-in in på samtliga kliniker i mån av plats.

Ett positivt test innebär att du har COVID-19

Det covid-19 test som idag används i stor utsträckning för att påvisa covid-19 är PCR-testet. Om ditt PCR-test visar positivt och du samtidigt har symptom på covid-19 så innebär det att du har en pågående infektion av covid-19 och troligtvis är smittsam.Det covid-19 test du tar skickas till ett laboratorium för analys. Om provet innehåller arvsmassa från viruset så visar testet positivt.

Inför testet

Inför ditt covid-19 test är det viktigt att du tänker på att du inte får besöka oss om du har symptom eller har varit i kontakt med någon med bekräftad smitta. Kom också ihåg att ta med ditt pass eftersom ditt passnummer behövs om du vill ha ett reseintyg.

Skrivet och uppdaterat senast 20-08-2021 av Dr. Karl-Eric Karlman