Maldiverna

Inför din resa till Maldiverna finns det ett antal vaccin som du rekommenderas att ta. Detta inkluderar vaccin mot hepatit A och hepatit B. Om du ska tillbringa tid på landsbygden bör du också vaccinera dig mot tyfoid och japansk encefalit.

Rekommenderade vaccinationer

Vid längre vistelse (backpacking, volontärarbete, bosättning etc.)

Övriga rekommendationer

När du ska till Maldiverna finns det dessutom några andra rekommendationer som du också rekommenderas att följa.

Hygien

Kranvattnet är generellt säkert på turistorterna men i övrigt bör du köpa vatten på flaska. I övrigt håller maten hög klass och risken att bli sjuk av maten är relativt liten.

Rabies

Rabies kan förekomma hos vilda djur i Maldiverna och du bör därför vara försiktig om du vistas mycket i naturen. Du bör också direkt uppsöka sjukvård om du blir biten av vilda djur.

Bra att veta om Maldiverna

Innan du reser till Maldiverna finns det lite fakta om landet som kan vara bra att känna till.

Klimat och bästa tid att resa

Klimatet i Maldiverna är tropiskt med måttligt hög temperatur och fuktighet året runt. Temperaturen når sällan över 32 °C, men nätterna kan vara fuktiga och varma. De norra öarna har en regnperiod mellan maj-november, men i övrigt är det torrare.

Sjukvård

Sjukvården på Maldiverna är begränsad och når inte upp till den standard som råder i Sverige. Resenärer rekommenderas därför att ha en giltig sjukförsäkring vid resa till Maldiverna. 

Skrivet och uppdaterat senast 19-09-2021 av Dr. Karl-Eric Karlman