Region Skåne:
Vaccination against covid-19

Mexiko

Inför din resa till Mexiko finns det ett antal vaccin som du rekommenderas att ta. Du rekommenderas att vaccinera dig mot hepatit A och hepatit B. Dessutom kan det vara bra att överväga vaccinering mot tyfoid och epidemisk hjärnhinneinflammation vid längre vistelser i landet.

Rekommenderade vaccinationer

Vid längre vistelse (backpacking, volontärarbete, bosättning etc.)

Övriga rekommendationer

Hygien

Du bör undvika att dricka kranvatten i Mexiko och istället hålla dig till vatten på flaska.

Malaria

Malaria förekommer i vissa områden i Mexiko. Det finns ingen risk för malaria i de höglänta områdena i centrala Mexiko. Malaria förekommer dock i Chihuahua, Durango, Nayarit, och Sonora längs stilla havskusten, och Campeche, Chiapas, och Tabasco i södra Mexiko. 

Smittorisken är som högst under regnsäsongen från maj till slutet av oktober. Det är viktigt med insektsskydd samt profylax i form av malariatabletter.

Rabies

Rabies kan förekomma i Mexiko och du bör därför vara försiktig kring däggdjur.

Bra att veta om Mexiko

Klimat och bästa tid att resa

Mexiko har ett tropiskt klimat med ett soligt och varmt väder året runt. Generellt ligger temperaturen i Mexiko på 30 °C året runt.

Sjukvård

De stora städerna i Mexiko och flertalet turistdestinationer tillhandahåller sjukvård av god standard på privata sjukhus. Se till att ha en heltäckande reseförsäkring då privata sjukhus endast tar emot patienter som kan visa upp en giltig försäkring eller tillräckliga finansiella medel.

Skrivet och uppdaterat senast 19-10-2021 av Dr. Karl-Eric Karlman